ObiWanKebabi

ObiWanKebabi

Kebabárenský inspektor juniorKebabárny.cz
Před dávnými časy v předaleké galaxii na vysoké škole v Plzni podlehl mladý Obi-Wan Kebabi lahodným svodům temné strany síly a po několika úspěšných pokusech odolat zavítal hluboko po půlnoci do svého prvního podniku s kebabem, kterému okamžitě propadl a zřekl se tak veškerých závazků vůči svému řádu rytířů Jedi. V současné době analyzuje plány Hvězdy smrti v západních Čechách, domovskou základnou je především Plzeň a její blízké okolí. Miluje dürum, který se jí snáze nežli klasický kebab v chlebu, což oceňuje. Vyhýbá se obecně sýru v kebabu, naopak vítá nestandardní typy omáček a přátelskou atmosféru podniků.
ObiWanKebabi

Poslední příspěvky od ObiWanKebabi (Zobrazit všechny)

„Kebab u Tuzexu“ je rohová provozovna v Palackého a Puškinovy ulice v úzkém centru města Plzně. Poloha je velmi výhodná vzhledem k vyšší koncentraci lidí, ať už studujících, kteří mají v blízkosti několik budov Západočeské univerzity spolu s menzou, ale také pracujících, kteří v těsné blízkosti obývají několik kancelářských či administrativních budov. O výhodě této polohy svědčí kromě jiného také velká konkurence v podobě dalších kebabáren/pizzerií nebo standardních restaurací a bister.

Kebab u Tuzexu je na první pohled nepřehlédnutelná provozovna. Láká do všech směrů červeno­jídelními poutači a člověk pohybující se v centru města se jí nevyhne. Samotná kebabárna je opravdu malá, až těsná, a nenabízí žádná místa k sezení. V podstatě je pohodlnější při nákupu využít spíše venkovní okénko než se mačkat uvnitř. Tato situace nastane, pokud počet zákazníků překročí číslo tři (nebo jedna, pokud by tím jedním byl George R. R. Martin hledající inspiraci pro další díl Hry o trůny).

Interiér působí tedy lehce stísněně, na druhou stranu Kebab u Tuzexu nemá ambici stát se restaurací s Michelinskou hvězdou a opravdu soustředí svou pozornost spíše fastfoodovým nadšencům a nadšenkyním, kteří se potřebují občerstvit při cestě, popřípadě doma, a nikoli v samotné kebabárně. Nabídka provozovny je ve všech ohledech standardní. Můžeme zde nalézt klasický kebab v tureckém chlebu, dürum, döner box, kebab talíře s hranolky, rýží nebo nudlemi, ale také těstovinové, kuskusové nebo zelné saláty.

Přestože je nabídka méně nápaditá, v kategorii poměru cena/výkon můžou být fanynky a fanoušci kebabu nadšeni. Minimálně mnou objednaný malý dürum splňuje veškerá očekávání, která do něj může (nejen!) vyhladovělý člověk vložit za svých sedmdesát korun. Příjemná obsluha s úsměvem přijímá objednávku, na výběr jsou dva druhy masa – kuřecí a telecí. K objednanému mixu masa v tortile přijdou ještě základní suroviny, ať už je to výběr ze salátů, zelí, cibule, sýr nebo tři možné druhy omáček (česneko­bylinková, chilli­pálivá a jedna, bohužel, neidentifikovatelná).

Chuťově vyrovnaný dürum působí na první pohled obyčejně, ale uvnitř skýtá bohatou směsici chutí a nálad, jež nepřehlušuje ani zbytečně moc cibule (rozmáhající se nešvar) či masa, které by své další chuťové souputníky ubíjely a stavěly je na druhou kolej. Dokonale vyváženou chuť sráží snad jen málo pálivá omáčka, které by větší říz nejen slušel, ale samotný dürum by tak mohl vystřelit člověka do lahodných kebabových výšin. V tomto případě člověk zůstal v kebabovém základním táboře s Pavlem Bémem, spíše než na kebabovém vrcholu, ale i přesto je spokojený velmi dobrým chuťovým výhledem.

Kebab u Tuzexu, Palackého 87/13, Plzeň – ­Jižní Předměstí