ObiWanKebabi

ObiWanKebabi

Kebabárenský inspektor juniorKebabárny.cz
Před dávnými časy v předaleké galaxii na vysoké škole v Plzni podlehl mladý Obi-Wan Kebabi lahodným svodům temné strany síly a po několika úspěšných pokusech odolat zavítal hluboko po půlnoci do svého prvního podniku s kebabem, kterému okamžitě propadl a zřekl se tak veškerých závazků vůči svému řádu rytířů Jedi. V současné době analyzuje plány Hvězdy smrti v západních Čechách, domovskou základnou je především Plzeň a její blízké okolí. Miluje dürum, který se jí snáze nežli klasický kebab v chlebu, což oceňuje. Vyhýbá se obecně sýru v kebabu, naopak vítá nestandardní typy omáček a přátelskou atmosféru podniků.
ObiWanKebabi

Poslední příspěvky od ObiWanKebabi (Zobrazit všechny)

Antalya Kebab vyčnívá mezi kebabárnami v Plzni stejně jako Usain Bolt mezi jinými sprintery zbytku světa. Nejde jen o výhodnou polohu provozovny, která se nachází v Palackého ulici na Sadech Pětatřicátníků. To je hlavní dopravní uzel pivovarského města, ve kterém zuří tuhý konkurenční a cenový boj mezi dalšími stánky kebabu, pizzy a jinými restauračními zařízeními. Jde také o celkové vzezření kebabího podniku.

Jestliže hovoříme o typicky fastfoodovském stylu ostatních kebabáren v okolí (Kebab u Tuzexu, Kebab v boudě naproti), tak Antalya Kebab vyniká typicky restauračním vzhledem. Nepřehlédnutelný modrý exteriér, interiér laděný do středomořského až orientálního hávu a klientela, která je z velké části tvořena tureckou menšinou žijící v Plzni (zjištěno zúčastněným i nezúčastněným pozorováním, bohužel bez tvrdých statistických dat).

Interiér kebabárny je příjemný a čistý, četná obsluha je rychlá a milá jak ve výdejním okénku, tak v samotné restauraci, kde je odhadem 20 – 25 míst k sezení. Výběr je pestrý, bohatý a opravdu se spíše blíží restauraci nežli rychlému občerstvení tak, jak jej známe. Můžeme ochutnat standardní kebab v tureckém chlebu, dürüm, döner boxy, ale také lahmacun (turecká verze pizzy) nebo sigara boregi (listové těsto plněné sýrem a petrželkou). Dokonce si můžeme vybrat i nabídky sladkých dezertů (baklava, burma, sobiyet nebo bülbül) nebo snídaní (toasty, sucuk, omeleta).

Rozhodl jsem se využít nabídky sestaveného menu s nápojem, v mém případě to bylo malé „Hranolky menu“ za 110 Kč a rozhodně jsem nelitoval. Ceny jsou sice o něco málo vyšší než v jiných plzeňských kebabích podnicích, ale kvalita rozhodně přebíjí veškeré možné pochyby o kebabí kráse. Dostalo se mi výtečného mixu hovězího a kuřecího masa s pikantní omáčkou, hranolkami  a vše bylo doplněného bílým a červeným zelím, rajčaty, okurkou a cibulí.

Rád bych zdůraznil, že hovězí maso rozhodně nepůsobilo jako většina hovězího z plzeňských provozoven, které se v Německu namele, napíchá se na tyč, zmrazí a pak se rozváží do dalších států vozy, které bývaly v době své největší slávy Family Frost rozvozy a za zvuku melodie přinášely, stejně jako Tereza Pergnerová, radost do našich domácností devadesátých let.

Podtrženo a sečteno – Antalya Kebab splňuje dle mého názoru vysoké nároky i legendami opředených kebabích mnichů žijících v oblasti Kurdistánu v přísném celibátu (stejně jako jejich otcové a otcové jejich otců) a jejichž největším potěšením je kvalitně připravený a skvěle ochucený kebab. Tímto hodnocením bych ho zařadil mezi to nejlepší, co můžeme v kebabové branži v Plzni najít.

Antalya Kebab, Palackého 70/1, Plzeň