Grylls

Senior inspektor kebabárenKebabarny.cz
S kebabem začínal jako každý český mládenec ve dvě v noci v hladovém okýnku vedle nádraží. Osud ho zavál na nějaký čas trochu dál na východ než do Průhonic, takže kebab ve všech myslitelných formách měl možnost testovat v takříkajíc téměř starozákonní podobě. Ač nedá dopustit na pravý, poctivý Adana kebab, ke spokojenosti mu zcela postačí řemeslně podařené provedení tradičního německého dönera. I při pobytu sto kilometrů od nynější bašty Islámského státu vždy ke kebabu důsledně vyžadoval pivo, a to i přes zděšené pohledy a výhružným šepotem pronášená slova o nutnosti svaté války. Nejinak tedy činí i dnes ve všech koutech ČR.
Grylls

Málokterá kebabárna se může pochlubit tím, že kolem ní alespoň jednou v životě prošlo devět z deseti Čechů. Kebab okýnko na horním rohu Václavského náměstí mezi sochou sv. Václava a McDonaldem tohoto výsostného postavení mezi českými kebabárnami užívá. Zda-li ho však trochu nezneužívá, zjistíte v naší recenzi.

Jedná se o recenzi postavenou na datech z dlouhodobého zkoumání. Nejde tedy o klasický případ postupu přezdívaného v našich kruzích familiérně OZUnka, tedy objednej, zrecenzuj, utíkej. Tak ale teď už šup k samotnému recenzování.

Kebab budka u Muzea je provozována menší skupinkou cca 3 tureckých kebabmistrů. Na první pohled se jedná o příjemná švitořící stvoření. Zdání ale trochu klame. Pánové podceňují fakt, že nadávky se člověk v cizím jazyce naučí jako první, takže občas nějaký ten návštěvník turecky pronášeným poznámkám na účet zákazníka rozumí. A není to nic hezkého. A už vůbec to není něco vyjímečného. Za obsluhu tedy spíše body dolů. Co se týče interiéru, ten lze vzhledem k jeho neexistenci jen těžko hodnotit, nicméně podnik se nachází na vysoce frekventovaném místě, takže pojídání produktu přímo na figuře není úplně komfortní záležitostí.

Houska je výborná, zde není co vytýkat. Zeleninová výbava je velmi chudá, sestává ze salátu a zelí s mrkví. Cibule je na vyžádání (turecký standard, nemám s tím problém, je fajn, že někdo implikuje, že chcete disponovat svěžím dechem i po konzumaci). Porce (pouze kuřecího masa) je podprůměrná. Ve spojení s nebohatou dávkou zeleniny pak kebab působí docela male. Dürüm se pak nedá popsat jinak, než jako prcek. Vezmeme-li pak do úvahy cenu (85, respektive 100 Kč), nejedná se, i přes relativně slušnou celkovou chuť, o žádnou hitparádu.

Je s podivem, že současný leader v recenzování regionálních potravin (míněno regionálních, jako že z úplně jiných regionů než je ten náš), kuchařka a foodblogerka Kamu, tento kebab doporučuje. My ho doporučujeme pouze v noci, kdy ostatní kebabárny v okolí zavřou. Ve dne se v těsné blízkosti nabízejí kvalitnější alternativy.

Kebab budka u Muzea, Václavské náměstí 59, Praha

[hmapsprem id=17]

 

Hodnocení kebabárny
  • 6/10
    Prostředí a čistota - 6/10
  • 3/10
    Obsluha - 3/10
  • 8/10
    Houska - 8/10
  • 4/10
    Zelenina - 4/10
  • 5/10
    Maso - 5/10
  • 8/10
    Zálivka - 8/10
  • 4/10
    Cena - 4/10
  • 6/10
    Chuť - 6/10
5.5/10

Shrnutí

Trochu předražený a trochu malý kebab, který dobře poslouží v nočních hodinách.

Zapisuji vaše hodnocení...
Hodnocení návštěvníků
6/10 (1 hlas)