Emperor

Emperor

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Po dlouhé době nabízím celkem opileckou recenzi, alébrž jsem měl v době konzumace kebabu v sobě větší než malé množství piv, šáňa a rumu. Přesto jsem byl každým coulem profesionál, nahrál si do telefonu poznámky, až mě ráno překvapilo, že je bez opileckého blábolení a dosti podrobné a kvalitní. Asi se pokusím tuto metodu aplikovat i na pracovní dokumenty.

Ale vezměme to od začátku. Za studena chmelenej Bakalář je podle mě nějlepčejší pivo. Takový product placement zdarma, i když – kdyby si recenzi četl třeba sládek (ne Miroslav Sládek prosím pěkně) a  pivovar Bakalář nám nějaký vzorek poslal, nebudeme se zlobit. Nu, po pár kouscích nastává obvykle hlad, a jelikož jsme se pohybovali na rakovnickém náměstí, volba byla jasná. Lokalita téhle kebabárny je naprosto ideální.

Co nabízí: Durüm, döner a pizzu. (tuto kolonku tady pravděpodobně vidíte z mé strany naposledy, neboť jsem si nějak uvědomil, že v kebabárně prostě aviváž od Azurita a tak podobně nekoupíte).

Interiér: Na kebabárnu neotřelý, bílé dřevo, několik stolků, vcelku prostorný. Deset lidí se sem vejde úplně bez problémů, žádná přeplácanost ani bordel.

Kvalita služeb: Jako vždy se pojďme po hlavě pustiti do toho hlavního, a tím je maso. Byli jsme na místě cca v půl 11 večer, na grilu už se točila jen hovězí varianta. Přesto kuřecí objednat šlo, kebabář ho měl – překvapivě – z hrnce. Tradiční záležitost a nešvar, ze kterého bys blil prostě, Milane. V poslední době vám tak 8 z 10 kebabáren nasype maso z hrnce, a já se ptám – proč? Ale je to tisící opakování téhož, a jelikož si to jako zákazníci necháme líbit, tak se to stalo normou.

Ostatně čeští zákazníci si nechají líbit mnohé, že… A já bohužel nejsem výjimkou, protože jsem si vlastně vybral maso z hrnce dobrovolně, hovězí (sojovou) variantu moc nemusím a v alkoholovém opojení mě jaksi vůbec nedošlo, že když se žádné kuře netočí na grilu, asi nedostanu čerstvě nakrájenou porci. Maso, ač z hrnce, bylo dobře dokořeněné a množství relativně dostatečné (po těch pivech bych sežral půl prasete).

Dále dobře propečená houska na döner (i dürum, co jsem viděl u kolegy). Obecně pozoruji trend ve zvyšující se kvalitě housek. Člověk by si řekl, že je to nepodstatná část, ale takovej krásně prohřátej a do křupava opečenej chleba, ten dokáže s celkovým dojmem dělat divy.

Zelenina naprostá klasika variace na zelí a zelí, relativně čerstvá. V porci však bylo více masa než zeleniny, a to mají mazlíčkové rádi. Dal jsem si i sýr navíc, což si obvykle nedávám. Tento dodatek dávám na vrub tomu čtvrtému rumu: byl dobrej – jak rum, tak sýr. Omáčka s příchutí kari a česneku pasovala výborně do sebe. Struktura omáček nevodová, třikrát hurá. Celkově byl kebab vyvážený a chutnal nadprůměrně.

Obsluha: Nemám co bych vytknul, až na to klasické maso z hrnce. Uvnitř měl uklizeno a objednávku neskonil a vše připravil podle našeho přání.

Cena hlavních pokrmů: Döner za 75 Kč, se sýrem za 85 Kč a dürüm za 100 Kč, se sýrem za 110 Kč.

Kebab & Pizza Antalya, Husovo náměstí 264/9, Rakovník