Restaurace Uzbegim (Praha)

Emperor
Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Podruhé za poslední půlrok jsem se nechal nalákat na slevu a zakoupil si voucher. A podruhé to stálo úplně za vyližprdel. Zvenku na restauraci Uzbegim svítil nápis nově otevřeno a já doufám, že tam bude v cukuletu znovu nápis zavřeno. Navíc ty blikací neony… No ,už mě tu víckrát neuviděj, jak zpívá Vilda Čok… protože Pražákům teda není v téhle pseudokebabárně hej.

Vejdeš dovnitř a tam frajer v teplákovce, hned mě napadlo, že to bude galaparáda. To jsme na nějakým boxerským tréninku? Jako já nečekám, že bude na sobě obsluha mít frak a bílé rukavičky a bude nám při příchodu hrát na housle Vivaldiho, ale co je moc, to je moc. To tam může být příště rovnou v trenkách a dloubat se v nose, ne-li jinde.

Co nabízí: Restaurace Uzbegim nabízí dürüm, döner a nějaký uzbecký komedie.

Interiér: Předsíň s dvěma stolky a pár židlí. Žádná sláva, ale abych zůstal objektivní, tohle byla vlastně ta nejlepší část celkového hodnocení. Bordel jsem nikde neviděl, špínu také ne.

Kvalita služeb: Takže maso. Když jsme do kebabárny Uzbegim vešli, tak ta parodie na kebabáře za pultem zběsile krájela a krájela hovězí variantu masa (jiná pochopitelně nebyla) a cpala to do hrnce. Po našem objednání zřejmě šáhnul do úplně jiného hrnce a  – tramtadadá – maso v naší objednávce bylo studené. Jako to fakt nechceš.

Dochucení žádné, ostatně, když žvejkáš mouku či sóju, nic jiného ani čekat nelze. Zelenina úplně klaunská: jen červené a bílé zelí. Připadal jsem si, jak když konzumuju slávistickou vlajku. V každém případě v kombinaci se studeným masem a variantou durüm jsem si přišel, jak když v puse přežvykuji staré výpečky.

Což na první pohled nevypadá zas tak špatně, ale žádná extra dobrota to nebyla. Zálivky úplně vodové a bez chuti. Houska relativně ok, ale ta už to fakt nezachrání. Navíc takhle blbě poskládanej döner… Kebabář nejdřív do housky nacpal zeleninu (čti zelí), pak maso a pak omáčku. Čímž nejenže nevznikne žádná super masová kapsička na konec, ale houska se rozmáčí od zelí a celé to prostě nestojí za nic, abych se zdržel vulgarismů.

Obsluha: Outfit už jsem hodnotil výše. Kebabář byl v předchozím povolání nejspíš řezník, protože fakt jen krájel a krájel a krájel a pořád to cpal do hrnců… Troufnu si říct, že maso ještě nebylo ani úplně propečené a pak navíc ještě někde schované v míse… Za deset minut se v prostoru pseudokebabárny objevil jeden člověk. Nakrájeno však muselo být tak deset kilo masa. Asi očekával velkou rodinnou hostinu v pozdějších hodinách. Pak ale nechápu, proč měl vypnutý gril a durüm se mi ohříval snad deset minut. Možná už se chystal na cestu domů, ale bylo teprve půl sedmé a mají mít do deseti.

Hned při objednávce nám bylo jasné, že odsud si odnesu spíše průjem, nežli gastronomický zážitek. I když třeba se provozní drží hesla, že zážitek nemusí být dobrý, zato ale intenzivní. Spolustolovnice moc nechtěla hovězí variantu masa (tj. mouky) a jelikož mají v nabídce za nižší cenu i variantu s falafelem, chtěla jim vlastně dát vydělat a místo pseudohovězího si dát falafel. K našemu překvapení obsluha rezolutně řekla, že to nejde, a to dosti nepříjemným tónem hlasu. Byl to blb.

Cena hlavních pokrmů: Döner za 79 Kč a dürüm za 85 Kč.

Restaurace Uzbegim, Koněvova 945/75, 130 00 Praha

Hodnocení kebabárny
  • 5/10
    Prostředí a čistota - 5/10
  • 1/10
    Obsluha - 1/10
  • 6/10
    Cena - 6/10
  • 3/10
    Maso - 3/10
  • 2/10
    Zálivka - 2/10
  • 6/10
    Houska - 6/10
  • 3/10
    Zelenina - 3/10
  • 3/10
    Chuť - 3/10
3.6/10

Celkové shrnutí

Nohy na ramena a pryč. Tohle bych nepřál ani nejlepšímu příteli své ženy.

Sending
Hodnocení čtenářů
3.13/10 (4 hlasy)